baby·Persoonlijk

Aan mijn metekindje

Dag liefste kleintje,

Eindelijk mag ik dit artikeltje online plaatsen! 🙂 Het staat al heel lang klaar, maar ik wachtte braaf op de ‘ok’ van je mama. Aangezien iedereen ondertussen op de hoogte is van jouw komst mag het nu! Voorlopig zit je nog lekker warm bij mama in de buik, maar binnen enkele dagen (of weken?) kunnen we jou eindelijk ontmoeten. Het kan eigenlijk voor elk moment zijn, zo spannend!

Stiekem was je er al bij op het doopsel en de babyborrel van Emiel, zonder dat iemand het wist.  Je mama zong toen nog supermooi tijdens de doopmis terwijl iedereen zich concentreerde op ons wondertje Emiel. Terwijl jij ook al een mini wondertje was, veilig in de buik! Hopelijk ben je trouwens even dol op Emiel als ikzelf, want ik denk dat jullie een beetje verplicht zijn om goed overeen te komen 😉 

Je zal het leven van je mama en papa op z’n kop zetten, in de goede zin van het woord. Want het leven zal ook zoveel mooier worden met jou erbij! Ik weet hoe gelukkig jij ze nu al maakt. En ik weet ook hoe jij boft met zo’n lieve, gepassioneerde, leuke ouders. Ze zetten zichzelf al jarenlang ongelooflijk in voor anderen en lopen zichzelf daar soms ook door voorbij. Jij bent de kers op hun taart, want oh wat keken (en kijken) ze uit naar jouw komst! Jaren geleden fantaseerden ik en je mama al over hoe het later zou zijn als één van ons twee op een dag een kindje zou krijgen. Nu heb ik er al eentje van bijna één jaar en ben jij onderweg. 

Die mama van jou, dat is er eentje uit de duizend. Zij en ik hebben in de afgelopen 25 jaar samen al zóveel mooie momenten beleefd, maar we waren er ook voor elkaar bij de mindere momenten.  Het is één van die stabiele factoren in mijn leven. Ik wens je later ook zo’n vriend of vriendin toe. Eentje waar je helemaal jezelf bij kan zijn, die er altijd voor je zal zijn, die je neemt zoals je bent, die je laat lachen, waar je bij kan uithuilen, die naast je staat bij de kleine en grote momenten in je leven. Want dat is wat jouw mama voor mij is. We waren het er dan ook snel over eens dat zij de meter zou worden van Emiel. 

Wat vind ik het dus een echte eer dat jouw mama en papa mij nu hebben gevraagd om jouw meter te zijn. We kennen elkaar nog niet , laat ik mezelf dus snel even voorstellen 🙂 Mijn naam is Sofie, maar jij mag gerust metie, Fie, of iets anders zeggen. Voor de buitenwereld soms misschien ‘een harde’, maar eigenlijk heel zachtaardig en gevoelig. Een eeuwige twijfelkont (neem dat maar niet over), perfectionist maar toch ook iemand die makkelijk dingen kan relativeren. Heel nuchter maar tegelijk ook romantisch. Ik ben verliefd op Tim en mini-Tim, oftewel Emiel :-), en binnenkort dus ook een beetje op jou. 

Ik weet nog niet wie je gaat zijn, welk karakter je zal hebben of hoe je eruit gaat zien, maar ik weet wel al dat ik je ongelooflijk graag ga zien. En ik zal er altijd voor je zijn. Als je ergens mee zit, als je een knuffel nodig hebt, als je eens naar de speeltuin wil gaan, als je advies nodig hebt, als je later iets niet tegen je ouders wil zeggen maar wel je hart eens wil luchten, als je de eerste keer liefdesverdriet hebt, als je naar de cinema wil gaan, als je dat ene toffe speelgoedje niet krijgt van je mama (;-) ),als je afstudeert of moet oefenen voor je rijbewijs, … Kortom: àltijd. Voor altijd. 

Tot binnenkort, lief kleintje! Je bent meer dan welkom!

Dikke kus,
je metie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.