Emiel·maandbrief

8 maanden Emiel

Mijn liefste Emiel,

Alweer een maandje ouder, alweer een maandje langer bij ons. De tijd vliegt echt. Je bent ondertussen een zittende baby van ongeveer 10,5kg waarvan de broekjes in maat 74 al te kort zijn. En wat gaat je ontwikkeling nog steeds snel!

We (eigenlijk vooral jij) zitten momenteel in een erg lange en heftige ‘sprong’ waar soms geen einde aan lijkt te komen (al denk ik dat het einde in zicht is 🙂 ). Je slaapt onrustig ’s nachts, je wordt vaak in paniek wakker, je bent iets minder tevreden overdag en je weet soms zelf niet waar je het hebt. Dat slaaptekort is soms moeilijk, zeker als je moet werken de dag erna, maar ik heb vooral te doen met jou. Er gebeurt in zo’n periode zoveel tegelijkertijd in jouw hoofdje, je leert zoveel op korte tijd, je hebt last van verlatingsangst, je wil kruipen maar het lukt nog niet, … Allemaal dingen die het jou niet makkelijk maken. Maar we moeten erdoor, en dat doen we samen. Net zoals de afgelopen maanden. Dus blijven we jou troosten, vasthouden, knuffelen, laten voelen dat we er zijn tot de rust terugkeert. Gelukkig hebben jouw papa en ik er zelf precies minder moeite mee dat je niet doorslaapt dan de rest van de wereld. We volgen jou, en met liefde geven doen we niets verkeerd 🙂

Kleine deugniet!

Je krijgt nog steeds (jawel) borstvoeding, naast groenten en fruit. Ik vreesde er even voor toen je twee nieuwe tandjes bovenaan kreeg, maar je gebruikt ze gelukkig niet om te bijten 🙂 Je hebt dus al 4 tandjes, al denk ik aan het gezever te zien dat er nog wel enkele klaarzitten. Je kan stevig rechtop zitten en speelt zo ook het liefst, want liggen is toch echt voor kleine baby’s, en gooit je soms helemaal voorover (alsof je yoga doet en dubbel plooit) in een poging tot kruipen. Sinds vorige week ‘dans‘ je ook ter plaatse, waarbij je jouw armpjes op en neer zwaait,  huppelt op je achterste en terwijl ‘ahahahaha’ brabbelt. Heel leuk om te zien, omdat je dan écht tevreden bent 🙂

We gingen de voorbije maand voor het eerst als gezinnetje op vakantie in Center Parcs in Frankrijk en daar genoot je van alle aandacht. We gingen in het zwembad en je zat mee op het golfkarretje. We zijn meermaals naar de kinderboerderij op het domein gewandeld, maar jij hebt geen enkel dier gezien aangezien je telkens in slaap gevallen was. Je laat duidelijk zien wie je vaak ziet en wie niet, want je bent zuinig met je glimlach naar vreemden toe. Gelukkig maak je dat goed door wel vaak te schaterlachen als je bij ons bent, dat is echt één van de leukste geluidjes die er zijn.

Onze eerste vakantie!

Kleine vriend, ik vind het fantastisch om te zien hoe gefascineerd en geconcentreerd jij kan kijken naar en bezig zijn met de kleinste dingen. Etiketjes aan kleding of speelgoed, kruimeltjes op de tafel, mijn ketting, de rits aan onze jas,… Je wil aan alles voelen en alles gaat ook rechtstreeks jouw mondje in. Ik geniet ervan om je de wereld te zien ontdekken, en het doet mij zelf ook meer stilstaan bij de kleine ‘gewone’ dingen. Ik zie je graag!

Kusjes
Mama x 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.