Persoonlijk·Zwangerschap

Het geslacht geheim houden: voor- en nadelen

Tegenwoordig houdt bijna iedereen een Gender Reveal Party of zeg je gewoon onmiddellijk het geslacht van je aankomende wondertje zodra je het weet. Wij kiezen ervoor om dit niet te doen. Waarom? Het leek ons gewoon leuk om dat geheimpje enkel voor ons twee te houden. En zoals bij alles, hangen hier positieve maar ook negatieve gevolgen aan vast. Ik maakte een overzichtje!

Waarom wel doen? 

  • Jij en je partner hebben een geheim dat enkel jullie twee delen (samen met je kindje en de gynaecoloog uiteraard). Het is spannend en het maakt de band tussen jullie net dat tikkeltje intenser.
  • Je krijgt geen kleertjes die je zelf niet mooi vindt, en ook geen schreeuwerige kleuren 🙂 Enkel neutrale dingen in wit, mint of grijs aangezien dit zowat de enige kleuren zijn die voor beide geslachten kunnen.
  • Het zorgt voor een extra verrassing bij de geboorte voor de grootouders, meter en peter, familie,…
  • Het is soms wel grappig om de vele theorieën te horen die mensen hebben om het geslacht te voorspellen. Feit is, iedereen heeft 50% kans 🙂
  • Je kan er ook voor kiezen om zelf ook niet te weten welk geslacht je kindje heeft tot bij de geboorte. Persoonlijk ben ik hier een te grote controlefreak voor. Ik heb graag alles in orde op voorhand 🙂

Waarom niet? 

  • Praktisch gezien is het moeilijker, mensen kunnen nl. geen geslachtsgebonden spulletjes kopen. Je kan ook bv. geen babykleertjes gaan shoppen met je mama omdat ze anders natuurlijk weet of het om een jongen of meisje gaat.
  • Ook praktisch: je kan sommige dingen niet laten zien ook al ben je er heel trots op. Ik maakte bv. zelf een mobiel voor ons kleintje, maar aangezien hier kleuren in zitten die het geslacht verklappen, blijft deze verstopt tot na de geboorte.
  • Soms heb je wel zin om het te zeggen en is het moeilijk om je niet te verspreken. Vooral in gesprekken waarbij de zinnen vlot na elkaar komen, moet je altijd alert proberen te zijn.

Al bij al valt het voor mij nog goed mee om het geslacht niet te verklappen, we doen het nu ook al iets langer dan 32 weken. Of we het opnieuw zouden doen? Ik veronderstel van wel, al weet ik natuurlijk niet hoe ik hierover denk binnen een paar jaar. Hielden jullie het geslacht van jullie kindje geheim tot aan de geboorte?

Bedankt voor het lezen! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.