Allerlei

Over stofzuigen enzo

Ik zal iets bekennen. Ik haat stofzuigen. Of beter gezegd: ik haatte stofzuigen. Wie kent het niet: in al je enthousiasme rolt de stofzuiger te snel of blijft ergens achter haken, valt om, waardoor de zak loskomt. Stofzuiger opendoen, zak terug goed steken. Eén grote stofboel. Of de stofzuiger blijft achter een hoek steken, terwijl jij al bijna in de volgende kamer bent, waardoor je een snok aan de slang krijgt. Elke keer opnieuw de stekker uit het stopcontact nemen bij het verplaatsen naar een volgende kamer. Heel het ding de trap opsleuren zonder over een onderdeel te vallen. En ga zo maar door. Het is duidelijk: de stofzuiger was niet mijn beste vriend. Maar nu dus wel!

Tim en ik hadden het al vaker gehad over een steelstofzuiger. Maar telkens hield de gebruikstijd ons tegen: zo’n stofzuiger moet meestal lang opladen om dan telkens minder dan een uur te kunnen werken. Nu ik zwanger ben, worden sommige dingen al wat zwaarder. Dus ook stofzuigen. Op een impulsieve avond kochten we daarom via Bol.com dan toch een steelstofzuiger. We kregen ook nog extra korting: hoera voor Bol.com!

Het is uiteindelijk de Philips FC6168/01 2-in-1 geworden. Deze was volgens ons prima qua prijs/kwaliteitsverhouding en heeft ook een redelijk lange gebruikstijd (40 minuten, genoeg om bijna het hele huis in één keer mee te doen). Én er zit een kruimeldief in geïntegreerd, dat hadden we ook nog niet. Met zicht op de toekomst (lees: een kleintje dat rondkruipt/wandelt en overal kruimeltjes achterlaat) was dit ook een plus voor ons.

Mijn ervaring? Ik heb de stofzuiger ondertussen 3 keer gebruikt (op minder dan een week tijd, hallo nestdrang!) en ik ben verkocht! Het ding is heel wendbaar waardoor je de hele tijd kan stofzuigen met maar 1 hand, wat goed is voor je rug. De stofzuiger neemt amper plaats in want hij blijft mooi rechtop staan. Dat rechtop staan is ook superhandig tijdens het gebruik: gedaan met die slang die steeds omvalt! De kruimeldief is ook al vaak gebruikt, voor kleine hoekjes neem ik deze er met één klik uit en kan ik overal makkelijk bij. De filter (want geen zak meer) haal je er ook heel snel uit en is in 1-2-3 leeg.

Als ik één minpuntje moet geven, is het misschien dat ik niet onder de zetel en de lage kasten kan stofzuigen, omdat de zuigkap iets te hoog komt. Maar dat kon ik bij onze normale stofzuiger ook niet, tenzij ik de slang loskoppelde en het zo deed. Dus op zich vind ik dat niet zo erg. Dit hangt natuurlijk ook af van de hoogte van je meubels.

Conclusie: Het huis is stofvrij zonder gevloek en zonder gesjouw en ik denk echt dat dit één van onze betere aankopen van 2017 is!

Schermafbeelding 2017-10-16 om 11.06.44

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.